Sedinta negativa ieri pe pietele internationale. Ziua nu a inceput pozitiv, primul semnal negativ fiind dat de Angela Merkel, care a afirmat ca planul ”maret” ce urmeaza a fi creeat in week-end nu va oferi nici o solutie miraculoasa. Corelatia EUR – indici bursieri s-a pastrat, ambele inregistrand deprecieri. Ziua a continuat negativ, cu raportari de la Citi (a 2-a banca din SUA ca active). Profitul raportat a fost peste  asteptari, insa cea mai mare parte din el au fost doar niste reevaluari contabile. Tendinta negativa s-a pastrat iar dupa inchidere Intel a raportat si el sub asteptari.

Toata aceasta saptamana va fi plina de raportari, insa pana acum singurele companii care pare ca nu vor dezamagi vor fi din sectorul tehnologic. Sectorul financiar in schimb pare insa foarte vulnerabil. In zona Euro, probabil ca vom avea pace cat-de-cat insa daca sambata nu este prezentat un plan credibil, piata va inregistra scaderi.

Din punct de vedere macroeconomic, datele de astazi au fost deasemenea negative.  Mai mult, cateva mari banci de investitii au anuntat ca rating-ul Frantei este in pericol de a fi scazut.

SP500

Rezistenta foarte aproape de maximul lunii August. Pe termen scurt directia se mentine usor ascendenta. Odata ce trendul descendent va incepe tinta va fi 1.100 puncte.

BET-XT

BET-XT deocamdata evolueaza lateral in zona 400 puncte. Astazi probabil vom avea o zi negativa, insa saptamana aceasta este putin probabil sa incepem o noua runda de scadere. Totusi, pe termen lung trendul este descendent, iar volumul foarte slab la retestarea 400 indica o sansa foarte mare de noi minime in urmatoarea luna.