Zi plina de evenimente si negativa ca evolutie. Cele mai importante stiri sunt legate tot de situatia din peninsula Araba unde aparent conflictele sunt pe cale sa se raspandeasca. Sau cel putin asa considera pietele. Victimele de data asta sunt Bahrein, Arabia Saudita si Iran. Reactia pietelor a fost o scadere medie pe burse (in special Arabia Saudita) si noi maxime pe aur / argint.

In alta ordine de idei astazi a fost prima zi de audieri in congres pentu presedintele FED , Ben Bernake.  Pana acum nu am avut parte de noutari substatniale: in opinia presedintelui FED actualele cresteri de pret datorita pretului la materii prime nu se datoreaza politicilor de QE (!) si foarte probabil vor fi temporare fara a afecta stabilitatea pe termen lung. Cresterea economica in SUA capata viteza, insa inca este la o turatie insuficienta pentru a creea suficiente locuri de munca.

SP 500

Deocamdata suntem intr-o zona de consolidare, insa daca pragul 1.330 va fi depasit cu mult atunci avem sansa unui inceput de trend descendent.

Castigatorul saptamanii ramane GBP

Pierzatorii sunt NZD si AUD, exact monedele cu dobanda mare.

BVB

Situatia la noi arata normal , in nici un caz apocaliptic. Suntem la limita superioara a triunghiului de consolidare, iar deocamdata presiunea la vanzare nu este mare , in ciuda evenimentelor de pe extern. Cel mai probabil este sa continuam repriza de consolidare in zona 24.000 puncte. Insa spre sfarsitul saptamanii sau chiar saptamana viitoare va trebui sa avem parte de un break-out: fie depasim definitiv 24.000 puncte cu tinta 27.000 fie ne reintoarcem la 22.000 puncte, insa cu minime usor peste fostele minime.