Sedinta pozitiva ieri in SUA si astazi in Asia, insa manata in principal de optimism fara stiri si probabil anticipari pozitive pentru datele macro de la sfarsitul saptamanii (piata muncii SUA). Ieri am avut cea mai mare sedinta de reverse-repo dupa falimentul Lehman Brothers organizata de FED: aproximativ 2 mld dolari. Suma in sine nu este foarte mare, insa semnalul dat de catre FED ca acesta urmareste scaderea nivelului de lichiditate din piata este destul de puternic. In mod normal mai putina lichiditate inseamna dobanzi mai mari si preturi ale actiunilor mai mici.

SP500

Cresterea de ieri a fost oarecum neprevazuta, insa nu a depasit zona critica: 1.320. In cazul in care acest prag va fi depasit saptamana asta atunci scenariul devine unul long, cu sp500 tintind spre pragul de la 1400 puncte.

BVB

Directia ramane euforica si tintind spre 600 puncte pe BET-XT. Linia superioara a canalului de evolutie ascendent a fost depasita, asa ca acum suntem oficial in supracumparare, insa asta poate dura. Tinta este 600 puncte, dar dupa aceea sansele unei corectii semnificative sunt mari.Adauga comentariu

Nume:*
E-mail:*
Mesaj:
Toate serviciile de tranzactionare prezentate in acest site sunt oferite de ProfitBursier in regim de colaborare (agent servicii de investitii financiare sau introducing broker) cu societatile partenere. Informatiile din acest site au la baza materiale culese din surse credibile insa exista posibilitatea erorii umane sau tehnice. ProfitBursier, angajatii sau colaboratorii nu pot fi trasi la raspundere pentru posibile erori aparute pe site. Orice opinie sau initiere de tranzactii mentionate pe acest site nu vor constitui recomandari de cumparare/vanzare de instrumente financiare. Initiatorii lor nu pot fi trasi la raspundere sub nici o forma pentru eventualele pierderi suferite de catre investitori.