Sedinta pozitiva pe majoritatea pietelor financiare. Contextul general este unul favorabil apetitului la risc pe fondul calmarii temerilor legate de Grecia si a asteptarilor optimiste pentru raportarile financiare care vor incepe de saptamana viitoare. Ieri am avut parte numarul de locuri de munca din SUA (varianta ADP) iar acestea au crescut destul de mult peste asteptari, asa ca si piata a inregistrat o crestere puternica.

Prima parte a anului a fost marcata de trei evenimente negative: cresterile pretului la materii prime, cutremurul din Japonia si criza Greceasca. Acum ca toate aparent sunt istorie cel mai probabil vom avea parte de o perioada foarte pozitiva pe burse.

Tot ieri a avut loc sedinta de politica monetara a Bancii Centrale Europene, dobanda de referinta fiind majorata cu 0.25%.Desi cresterea era asteptata, Euro a inregistrat aprecieri pentru ca nu a fost exclusa varianta de a mai avea majorari ale dobanzii anul acesta. Totusi este foarte putin probabil ca in sedinta viitoare sa se produca o noua modificare.

SPY

Pragul de la 134 a fost depasit. Urmeaza retestarea dupa care America va face foarte probabil noi maxime.

BVB

BET-XT

America a avut depasirea de prag. Foarte curand o va avea si BVB. Ma astept ca in urmatoarele 1-5 sedinte sa depasim pragul 525 cu tinta 550.