Daca ne gandim ca multi utilizatori de internet nu merg mai departe de prima pagina in rezultatele afisate, SEO este cu adevarat cel mai bun prieten al celui care tocmai a pornit o afacere tip start-up. Ai si tu un start-up? Iata de ce nu ar trebui sa amani tacticile de optimizare seo.

O intrebare comuna pentru oricine incepe sa descopere optimizarea seo are legatura cu beneficiile si succesul acestea? Un startup este interesat in principal de a face un site SEO cat mai prietenos, de a-si construi autoritate, de a creste traficul organic, de a-si imbunatati angajamentul si de a-si extinde acoperirea. Exista o multime de lucruri prin care se pot masura aceste lucruri, dar cele mai frecvente valori pe care ar trebui sa se concentreze un startup sunt:

·        Traficul organic

·        Angajamentul

·        Rankingul

·        Conversiile

Ce beneficii aduce o strategie de optimizare seo pentru un startup?

Firmele startup sunt aventuri cu multe provocari, iar antreprenorii trebuie sa se foloseasca de toate strategiile posibile pentru ca totul sa functioneze cat mai bine. Traim intr-o era digitala in care majoritatea, daca nu chiar toate afacerile, folosesc abordari digitale diferite, fie ca vorbim de articole advertoriale, de marketing digital sau alte strategii similare.

Ca proprietar de afaceri, trebuie sa iei in considerare strategiile de marketing digital, in special SEO. Din start, optimizarea SEO ofera numeroase benefici, indiferent de nivelul de crestere al firmei. Iata cateva beneficii de care se pot bucura firmele startup care aleg sa imbratiseze strategiile SEO.

Beneficii optimizare SEO pentru firme start-up

· Cresterea brand awareness. Oamenii au incredere in motoarele de cautare si cu elemente de site optimizate in mod corespunzator, puteti influenta algoritmul motoarelor de cautare in plasarea site-ului pe prima pagina. Astfel, brandul dumneavoastra se va bucura de o vizibilitate tot mai mare.

· Cresterea reputatiei brandului. Fiecare antreprenor ar dori ca firma sa de startup sa devina un brand cunoscut rapid. Atunci cand un expert in optimizare seo se ocupa de site-ul companiei dumneavoastra, el se va asigura ca un numar cat mai mare de persoane va intra in contact cu brandul dumneavoastra. Cu cat exista mai multi vizitatori care ajung pe site, cu atat afacerea dumneavoastra se va bucura de o reputatie tot ma mare.

· Aduce trafic organic. Pentru asigurarea investitiilor, antreprenorii trebuie sa dovedeasca viabilitatea pe termen lung a start-up-ului pentru potentialii investitori. Traficul organic joaca un rol vital in cresterea unui start-up. Ideile, produsel sau serviciile foarte bune vor deveni virate si prin urmare va exista o mai buna clasare in cautari – cu ajutorul mentiunilor de brand, indiciilor sociale sau linkurilor interne. Traficul organic vine in mod gratuit, iar conversiile vor avea un ROI mai mare.

· Cresterea vizibilitatii globale. Site-urile SEO optimizate vor fi  mai vizibile in rezultatele motoarelor de cautare. Cateva strategii SEO care ar trebui folosite sunt optimizarea cuvintelor cheie, back-linking, postarea de continut de inalta calitate legat de startup-ul dumneavoastra si catega strategii ghidate de Google. In cele din urma, site-ul se va clasifica pe prima pagina si va deveni vizibil pentru o audienta globala.

· Cresterea vizibilitatii locale. Pe langa clasificarea nationala si internationala a site-ului, trebuie sa va concentrati eforturile pe SEO local. Acesta va permite afacerii dumneavoastra start-up sa aduca beneficii pe plan local, in functie de nisa de piata.

· Depasirea competitorilor. Daca afacerea dumneavoastra nu este cu adevarat unica, cel mai probabil aveti sute sau mii de competitori pe acelasi segment de piata, care incearca sa mananci din aceeasi pizza pe care o vreti pentru dumneavoastra. Chiar daca obiectivul final pentru optimizare seo ar putea fi plasarea site-ului pe prima pagina, este nevoie de multa munca pentru a va mentine ulterior in clasamentele de top, in fata concurentei.

Strategiile de optimizare SEO sunt rentabile si va ofera informatii despre clientii dumneavoastra. Daca vizati succesul, ar trebui sa va axati de la bun inceput pe campanii SEO care dau rezultate. ABCseo.ro este o agentie de top care va poate oferi consultanta in vederea atingerii obiectivelor pe care vi le-ati stabilit ca firma tip start-up.