Canon reprezinta una dintre cel mai importante companii producatoare de aparate foto din intreaga lume, iar aparatele foto Canon sunt printre cele mai apreciate. Canon este o companie care poate fi caracterizata printr-un singur cuvant: diversitate.

Aceasta produce nu numai aparate foto si accesorii pentru acestea, ci si produse destinate afacerilor, telecomunicatiilor si chiar medicinei prin realizarea de imprimante multifunctionale, scannere, camere video si lentile speciale. Pentru aparate foto, accesorii aparate foto si altele, vizitati File Box, mall online pentru toata familia.

Incursiune in istoria aparatelor foto Canon

In zilele noastre, aparatele foto Canon sunt foarte apreciate atat de catre fotografii profesionisti, cat si de catre amatori. Nu este de mirare avand in vedere faptul ca istoria acestor aparate este destul de fructuoasa. In anul 1934 a fost finalizat primul prototip al unui aparat foto “Kwanon”, nume inspirat de cel al zeitei compasiunii si a intelepciunii din mitologia budista. Primul aparat a folosit un obturator realizat pe formatul de 35 mm. Mai mult decat atat, primul aparat foto Canon s-a bucurat de o deosebita promovare in revista de specialitate a vremurilor respective. Dupa ce numele companiei a fost schimbat in “Canon” pentru a insufla un aer mult mai modern si mai profesional, un an mai tarziu a aparut si prima camera foto cu acest nume.

Sfarsitul celui de al Doilea Razboi Mondial a facut ca popularitatea aparatelor foto Canon sa creasca, iar fabrica in care compania Canon isi desfasura activitatea nu a fost afectata intr-o mare masura. Noi modele sunt concepute, iar ascensiunea companiei Canon pe piata producatorilor de aparate foto este inevitabila.

Anul 1959 este unul important pentru piata aparatelor foto deoarece Canon introduce primul aparat SLR (Single Lens Reflex) destinat fotografilor profesionisti. In anul 1986 este lansat primul aparat EOS SLR, pentru ca in anul 1989 sa fie realizat in varianta destinata profesionistilor, astfel incat aparatul foto EOS-1 a ocupat locul intai in topul celor mai bune aparate foto ani la randul.Anul 1995 a reprezentat anul in care Canon a introdus primul aparat foto digital (DSLR – Digital Single Lens Reflex). Aceasta perioada a fost una foarte importanta deoarece trecerea de la era traditionala la cea a aparatelor digitale nu a fost foarte simpla. Bineinteles ca introducerea aparatelor foto digitale a revolutionat piata, deoarece un aparat foto digital este mult mai practic decat unul traditional.

Daca la inceput aparatele foto Canon de tip DSLR erau destinate doar fotografilor profesionisti, in ultimii ani si fotografii amatori au renuntat la clasicul aparat foto in favoarea celui digital.Daca in secolul XX compania Canon a produs cele mai bune aparate de fotografiat din intreaga lume, reusind sa concureze cu alte nume importante, nici in secolul XXI nu se lasa mai prejos, ci introduce noi sisteme mult mai moderne.

Pasiune sau necesitate?

Piata de specialitate ofera cumparatorilor modele de aparate foto Canon atat pentru incepatori si pentru avansati in ale artei fotografiece, cat si pentru fotografii profesionisti. Calitatea aparatelor Canon nu poate fi pusa la indoiala. Aparatele foto Canon pentru cei care nu au cochetat prea mult cu fotografia, insa calatoresc si vor sa surprinda cateva imagini memorabile, ofera un meniu simplu si usor de abordat, de cele mai multe ori setarile fiind automate, iar ajustarile pe care ar fi nevoiti sa le realizeze fiind minore.

Pe de alta parte, DSLR-urile pentru cei avansati care au acumulat ceva experienta, iar fotografia se numara printre pasiunile lor, sunt ceva mai complicate, fiind chiar asemanatoare aparatelor destinate profesionistilor.

Aparatele dedicate fotografilor profesionisti pun la dispozitia acestora posibilitatea de a jongla cu setarile si de a le personaliza si de a incadra orice amanunt. Spre deosebire de tipurile prezentate anterior, cele dedicate profesionistilor au o viteza mult mai mare de realizare a fotografiilor.

Avantajele aparatelor foto Canon

Alegerea unui aparat foto este influentata direct de mai multi factori. Printre acestia se numara si factorul financiar, deoarece camerele foto digitale au un pret mult mai ridicat decat cele clasice, sa nu mai vorbim de pretul camerelor destinate profesionistilor. Canon detine un mare avantaj pe piata de specialitate, avand in vedere faptul ca pretul aparatelor foto Canon este, de cele mai multe ori, mai mic decat al altor camere; iar calitatea nu poate fi pusa sub semnul intrebarii.

Un alt avantaj al aparatelor foto Canon il reprezinta simplitatea meniului, setarile fiind mult mai usor de reglat. Lentilele camerelor foto Canon pot fi usor schimbate in functie de dorintele posesorului, ceea ce face ca acesta sa fie un mare avantaj. Un alt avantaj este ca majoritatea aparatelor foto Canon au un mini-blit, astfel incat se pot realiza fotografii si pe timp de noapte, chiar daca posesorul nu are un blit aditional.