Americanii ar fi nebuni sa nu se pregateasca. In Europa sunt staționați 80.000 de militari americani si peste 20.000 de angajați civili (1.500 dintre ei se afla in baza de la Mihail Kogalniceanu). Pana acum, americanii considerau misiunile din Europa “as easy as pie”, adevarate concedii de odihna. Acum “concediul” s-a terminat! Europa a devenit o zona riscanta.

Razboi si la New York!

Dar armata americana are probleme si in propria ei curte: mișcarea socialista Occupy Wall Street a fost inclusa printre mișcarile teroriste, alaturi de Al-Qaida si de traficanții de droguri columbieni. Iar Senatul a votat recent Actul de Autorizare a Apararii Naționale, prin care militarii pot sa aresteze si sa inchida cetațeni americani pe termen nelimitat, fara proces.

Unul din activiștii mișcarii, socialistul Alexander Higgins, se plangea pe blogul sau ca, in vreme ce situația economica se agraveaza pe zi ce trece, 20.000 de soldați americani au fost mobilizați ca sa-i striveasca pe demonstranți. Masuri asemanatoare vor fi luate si la Londra.

E sfarșitul democrației populiste. Sfarșitul blestematului vot universal.

In Grecia, cațiva ofițeri de rang inalt au fost inlocuiți luna trecuta, dupa ce au declarat public ca nu vor permite ca țara sa fie iar bataia de joc a politicienilor si ca mai bine ar fi sa preia puterea (ca in perioada dictaturii coloneilor, 1967-1974).

Daily Mail a scris ca și CIA este pregatita pentru eventualitatea unei lovituri de stat militare in Grecia: toți iși dau seama ca situația de acolo nu mai poate continua: “Grecia are un sector public absurd de mare, burdușit cu angajați care se bucura de un standard de viața mult mai ridicat decat in sectorul privat”. Exact ca in Romania!

Nu vad cum se mai poate evita o baie de sange!

Greșelile din 1929 s-au repetat din 2009, pas cu pas: nimic nu este nou sub soare. Si atunci a fost mai intai un boom economic, si atunci oamenii au ținut-o intr-o petrecere, dupa care s-au trezit ca trebuie sa achite nota de plata. Era inevitabil!

Iar nota de plata a fost uriașa: curbele de sacrificiu. Concedierile in masa. Salarii de mizerie (la fel de inevitabil). Muncitorii s-au revoltat, au facut greva si au fost pe loc concediați, fara discuție (nici asta nu putea fi evitat). Cand greviștii au raspuns prin ocuparea fabricilor si alungarea spargatorilor de greva, a intervenit armata. Inclusiv in Romania: Atelierele Grivița, februarie 1933. Iar armata a facut ceea ce trebuia: i-a impușcat pe nenorociții de comuniști, care intrasera pe o proprietate privata. Sangele javrelor de stanga a inroșit strazile Bucureștilor.

Exact același sir de evenimente se repeta si azi. La milimetru! Am crezut ca lanțul evenimentelor poate fi rupt, ca Romania ar putea de data asta sa evite prapastia. Am crezut ca guvernul roman nu e atat de nebun, incat sa ignore necesitatea reformei: m-am inșelat.

Angela Merkel: criza va dura 10 ani. Cel puțin!

In ultimii 4 ani, toate partidele din Parlament au fost la putere: nici unul n-a mișcat macar un deget ca sa opreasca dezastrul. Au taiat salarii de forma, au dat afara cațiva bugetari tot de forma: cand in realitate trebuiau sa taie in carne vie! Au preferat sa spere ca vor scapa…prin miracol. Evident, nu exista miracole. Cel puțin, nu in economie.

Actuala clasa politica n-are legatura cu conducerea unei țari. De fapt, n-are legatura cu deloc cu realitatea. Singurul lor scuza e ca la fel de inconștienți si incapabili sunt cam toți politicienii: și europeni, si americani. Cu cateva excepții, toți politicienii secolului 20 sunt niște paiațe lașe. Nu e loc de ei in secolul 21!

Susțin o lovitura de stat militara cu sprijin CIA!

Secolul 21 va fi un secol al realismului. Un secol de fier. Politicianul secolului 20 era slab, risipitor si populist. Politicianul secolului 21 va fi obsedat de echilibrul bugetar, de profit si de disciplina. Politicianul secolului 20 ordona pomeni, ca sa fie votat la alegeri. Politicianul secolului 21 o sa ordone foc: nu impotriva dușmanilor externi, ci impotriva propriei populații. A cerșetorilor, a sindicaliștilor, a socialiștilor. Si n-o sa-i fie frica de pierderea alegerilor: ca cerșetorii oricum nu merita dreptul de vot. Chiar daca sunt 12 milioane!

In clipa asta, doar doua grupuri sociale pot sa mai salveze Romania: o parte din oamenii de afaceri si o parte din militari. Care parte? Aia care are legaturi stranse cu NATO si CIA. Aia autentic de dreapta.

Armata romana e rupta in doua: in țara sunt birocrații grași si comuniști, invațați cu spaga, nu cu arma. Dar in afara țarii, sunt ofițerii si soldații care au luptat pe bune: in Bosnia, in Irak, si mai ales in Afghanistan. Au luptat cot la cot cu americanii, britanicii si germanii si au dosare excelente la CIA, MI6 si la Kommando Strategische Aufklarung. Noua Ordine Europeana, cu oameni ca ei va fi construita!

Sunt gata sa votez oricand un ofițer roman veteran, care și-a pus viața la bataie pentru țara lui.

Dar l-as vota cu doua maini, daca ar intra in curtea Parlamentului nu cu Mercedesul: ci cu tancul.BBC News a difuzat sambata avertismentul generalului Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme: trupele americane din Europa se pregatesc sa faca fata unor revolte civile, provocate de ruperea Uniunii Europene. Generalul Dempsey a mai spus ca, dupa eșecul de la Bruxelles, nu-i e clar cum de mai rezista inca Uniunea Europeana!