Au acum probleme mai grave. Economia Germaniei a inceput sa oboseasca. Iar asta da fiori reci tuturor guvernelor din lume (inclusiv americanilor si chinezilor):

The Telegraph: Angst returns on German recession fears and US fiscal cliff

Producția industriala a Germaniei a scazut cu 1.8pc in septembrie și comenzile au scazut cu 3.3pc, mult mai rau decat era așteptat.

BBC News: Germany ‘risks entering recession’ say think tanks

Germania este in “mare pericol” de a se scufunda in recesiune, au avertizat patru institute economice importante (Ifo Munich, IfW Kiel, IW Halle si RWI Essen), care au redus la jumatate prognozele de dezvoltare ale țarii in 2013.

CNBC: Europe’s Paymaster Heading for Recession

țara se apropie rapid de recesiune – și de taifunul crizei economice din zona euro.

Spiegel Online: Euro-Zone Woes Fuel Immigration to Germany

Economia germana stagneaza, dar imigrația din țarile sud-europene, dominate de criza continua sa creasca totuși.

The New York Times: O.E.C.D. Warns of Recession in Germany

Germania se va scufunda in recesiune incepand din a doua jumatate a lui 2012, conform unei prognoze a Organizației pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

De ce cade Germania?

Nu e nici un mister: din cauza ca a dat bani la toate putorile socialiste.

Economiștii germani au spus clar: decizia Bancii Centrale Europene de a cumpara obligațiuni si de a salva de la faliment Grecia, Spania, Portugalia, Italia – a fost proasta!

Cu ce bani a cumparat BCE obligațiunile? Cu banii Germaniei. Care a fost efectul? Pai, cerșetorii socialiști din toata Europa au prins curaj, au inceput sa iasa in strada si sa injure Germania, ca cica…pomana n-a fost destul de mare! Cat despre taieri de cheltuieli: nici vorba!

Altfel zis, Germania le-a dat putorilor socialiste miliarde de euro, ca sa-i ajute sa faca reforma si sa puna curul la munca. Si s-a ales in schimb cu ZERO reforma si cu o mare muie: dovada ca pe cine nu lași sa moara, nu te lasa sa traiești!

Protecția sociala e un dezastru si pentru tari, si pentru indivizi. Iar falimentul Uniunii Europene este cea mai buna dovada.

Orice subvenție duce la faliment.

Acești bani ar fi fost mult mai bine cheltuiți in economia germana: de pilda, daca ar fi ramas la firmele germane, prin scaderi de taxe. Germania a dovedit inca o data ca e o mare tampenie sa iei bani de la cei care ii produc, si sa-i dai unor loseri nenorociți, care flutura steaguri roșii pe strazi.

Dar mai era nevoie de o asemenea dovada? Sigur ca nu! Niciodata in istorie, pomana nu i-a incurajat pe cerșetori sa munceasca: ci din contra, sa cerșeasca si mai mult. Cum e si normal!

Ce este un prost? Este un om care incearca de o mie de ori aceeași prostie, in speranța ca macar o data rezultatul va fi diferit. Exact asta fac socialiștii, cu protecția lor sociala si cu “stimularea consumului”.

Ce va face Angela Merkel?

Pai, nu prea i-au mai ramas multe lucruri de facut. Vrea, nu vrea, este obligata sa-i arunce din spinare pe toți cerșetorii incapabili (greci, spanioli, romani si ce-or mai fi ei). Sa-i lase sa se descurce singuri!

Vreți sa urlați in strada? Pai, urlați, taica: dar nu pe banii Germaniei.

Ce se va intampla cu Uniunea Europeana?

Germania a fost bancherul Uniunii Europene: iar bancherul a ramas fara bani. Angela Merkel spune ca Uniunea Europeana are acum doua variante:

Sa dispara, impreuna cu moneda euro. Iar tarile membre sa dea faliment separat. Sa se reformeze. Indiferent de urletele comuniștilor, sa devina un super-stat integrat, competitiv, fara independenta naționala si fara putere de decizie locala. Adica sa dispara țarile membre.

Dupa parerea mea, varianta a doua nu va reuși, decat impusa cu forța. Cu forța: adica nu cu gloanțe de cauciuc si jeturi de apa. Ci cu muniție de razboi.

I-ați vazut pe cei 30.000 de spanioli care au demonstrat, vineri, impotriva externalizarii si privatizarii spitalelor de stat? Ei bine, demonstrațiile astea sunt doar inceputul. Haosul si violentele de strada vor fi din ce in ce mai mari: pentru ca oamenii s-au obișnuit cu pomana statului, si n-au chef sa se dezobișnuiasca.

Ca sa-i dezobișnuiești, trebuie sa-i impuști: exact ca in timpul crizei din 1929, cand s-au impus cu forța celebrele “curbe de sacrificiu”.

“Feuer!”

Exact asta inseamna reforma economica: curbe de sacrificiu. Bugetari concediați, pensii taiate, ajutoare sociale desființate. Din 1929, pana in 2012, nu s-au gasit alte soluții: pentru ca altele nici nu exista. Nu e vorba de mila aici: e vorba de matematica.

In clipa asta, adevarata intrebare nu este “ce soluții avem, ca sa ieșim din criza”.

Ci: cine are sange-n el, ca sa comande “foc”?