Cica asta e reforma justiției!
 
Spunea cineva ca n-o sa avem o economie sanatoasa cat timp sistemul e putred de spagi. Si sistemul o sa fie mereu putred de spagi, cat timp si justiția va fi putreda. Cum sa ai comerț, cat timp nu ești sigur ca un contract pe care-l semnezi va fi respectat? Cum sa-ti vinzi marfa, cat timp nu ești sigur ca o sa-ti primești banii? Cum sa mai dai in judecata ANAF, chiar daca ai dovezi filmate ca ti-au cerut mita si au abuzat de funcție?


In Romania o decizie finala intr-un proces comercial poate sa dureze intre 3 ani si 7 ani. Iar rezultatul depinde strict de bunavoința unui judecator corupt. Si 98% dintre judecatorii romani sunt corupți si dau decizii bazate pe interes personal. Pai in timpul asta, se duce dracului si marfa firmei si capitalul si tot: justiția romana o baga efectiv in faliment. De unde mai visați economie romaneasca? Nu e normal sa se faca totul praf? Si, ca sa spun sincer, ma bucur ca se face!

Care este motivul principal pentru care judecatorii fura nepedepsiți? Pai pentru ca nu-i controleaza nimeni! In clipa asta ei se controleaza singuri: daca faci plangere impotriva unui judecator șpagar, ea ajunge la Consiliul Superior al Magistraturii: adica la alți judecatori șpagari. De 20 de ani, de cand a fost inființat de Ion Iliescu, CSM n-a facut nimic! Pentru ca nici nu era menit sa faca! Se mira cineva? Rezultatul “muncii” CSM il vedem azi cu ochiul liber: o mare putreziciune, care a imbolnavit toata Romania!

Exact asta a fost motivul, cand Romaniei nu i s-a dat voie sa intre in Schengen: ia plecați din Europa, hoți ordinari! Vedeți ca hoția miroase, iar voi…puțiți.

“Reforma” e praf in ochii UE.

Politrucii romani au primit uluiți palma de la Schengen. Nu se așteptau sa fie respinși si mai ales nu se așteptau sa li se spuna verde in fata motivul: acum a auzit toata lumea ce cacat de tara e Romania. (Romanii știau de mult chestia asta, de aia au plecat cu milioanele). Așa ca nea politrucii s-au gandit sa faca un fel de “reforma”, care sa-i duca de nas pe europeni, dar care sa nu schimbe nimic.

Aha, CSM e corupt si ineficient? Las’ ca-l inlocuim! Va plangeți ca in Romania judecatorii nu sunt controlați de nimeni? Las’ ca o sa-i “controlam” chiar noi: politicienii!

Judecatorii sunt bandiți. Polițiștii sunt bandiți. Dar si politrucii tot bandiți sunt!

L-am auzit pe ministrul Catalin Predoiu aseara la TVR, cum explica necesitatea reformei: cica, judecatorii au nevoie de un fel de feed-back din partea societații romanești. OK, de acord cu el! Dar cine da feed-back-ul ala? Pai chiar eu, zice Predoiu senin. Eu, Ministrul Justiției.

Cum bai nene, adica tu pui șefi peste corupția din justiție, tocmai pe corupții de politruci? Crezi ca am uitat cum s-au imbogațit furand pe fata exact din banii noștri? Crezi ca am uitat au fost spalați si scoși nevinovați tocmai de judecatori, pe principiul: hotul nedovedit e negustor cinstit? Crezi ca am uitat de matușa Tamara? Dar de ministrul Justiției, Rodica Stanoiu, care a cerut judecatorilor sa nu dea pamanturile inapoi (si a distrus astfel economia romaneasca) – de asta, crezi ca am uitat?

Ministrul Catalin Predoiu lasa vulpile paznici peste gaini si nu se atinge de drepturile lor. In schimb, pune lupii șefi peste vulpi: stați liniștite, bai gainilor, ca de-acum totul e in regula!

Reforma o sa rateze exact in punctul principal: increderea publica!

Cel mai idiot lucru zis de ministrul Predoiu aseara a fost insa altul: de ce sa nu avem, cica, incredere in politicieni si in judecatori? Judecatorii mereu nemulțumesc pe cineva, iar cel care pierde, intotdeauna o sa-l acuze pe judecator de spaga.

O prostie, desigur: judecatorii nemulțumesc oameni in toate tarile! Dar numai in unele sunt acuzați de corupție. Nimeni nu-i acuza pe judecatorii britanici sau olandezi ca iau spagi: deși si acolo lumea pierde procese! In schimb, in Romania sau in Tunisia, știm cu toții care e situația, fara statistici oficiale!

Raspunderea legala si imaginea publica nu sunt același lucru, idioților. In 20 de ani, doar vreo 2 politicieni au mers la pușcarie: dar toata lumea e sigura de hoția politrucilor romani! De pedeapsa legala, v-ați spalat intre voi si ați scapat! Dar pedeapsa publica va ingroapa. Poți tu sa fii declarat nevinovat la tribunal si de 10 ori: daca lumea știe ca ești hot, nimeni nu mai face afaceri cu tine!

Care sunt efectele imaginii de hot si corupt pe care o are statul roman? Pai simplu:

Stop Schengen! 5.000.000 de romani au plecat din tara si 98% din absolvenți planuiesc la fel. N-aveți decat sa munciți singuri, sa va platiți salariile! 22.000 de firme au emigrat fiscal (9.000 erau exportatori). Evaziunea fiscala a depașit 80%. N-aveți decat sa va furați intre voi, bugetari nenorociți! In 2009 investițiile straine erau de 9 miliarde de euro: acum sunt de 1 miliard! In timp ce in Polonia cresc de doi ani incoace! Pai cine e nebun sa faca afaceri intr-o tara de talhari?

Pedeapsa publica e mult mai dura ca aia legala! Legea il pedepsește doar cu inchisoare pe cel corupt. In schimb pedeapsa publica e tacuta si e colectiva: va lasa fara bani pe toți la gramada . Rezultatele o sa le vedeți in cel mult 4 luni, cand n-o sa mai aveți de unde plati pensii si salarii.

Atunci or sa va iasa spagile pe nas!

Soluția? Aia capitalista: cine platește, ala si decide!

Da, acum judecatorii nu sunt controlați de nimeni. Dar controlul politrucilor nu e control: e bataie de joc!

Autonomie administrativa totala: judecatorii trebuie controlați prin vot, direct de cei care-i platesc. De firme si de cetațeni. Fara nici un intermediar!

 
Drept de vot pentru societați comerciale: Cum adica, nea Predoiule? tu crezi ca poți sa-mi iei banii si sa-mi spui: “angajez eu, pe cine vreau eu, sa fie judecator la tine in cartier si ii dau ce salariu vreau eu. Si daca nu-ti place de el, vii la mine si te plangi!”

 

Tu crezi ca s-a-ntalnit hotul cu prostul? Dar nu e mai bine sa nu-ti mai dau eu ție nici un ban, sa ma asociez cu alte firme private si sa angajam direct pe cine vrem noi, cu contractul pe care il vrem noi? Contractul unui judecator nu trebuie sa depașeasca un an: iar de Anul Nou, sa umble cu CV-ul in mana din județ in județ, sa vezi ca n-o sa-i mai arda de spagi! Iar daca judecatorilor li se par taxele prea mari…n-au decat sa-si faca PFA! Sau firma!

Așa zisele voastre “reforme”, mai politrucilor, sunt moarte din start! De ce? pentru ca nu va mai da nimeni bani pe ele! Ca sa obții bani, trebuie sa convingi oamenii: iar voi nu mai convingeți pe nimeni! Reformele capitaliste in schimb, o sa fie aplicate vrand-nevrand.