Previziunile specialistilor spun ca vor fi batute toate recordurile de incasari si numar de spectatori

Pentru producatorii de film de la Hollywood, luna mai incepe cu trei premiere care vor realiza sume uriase inca din primele zile de vizionare.

Primul dintre ele, chiar in weekendul care a trecut: “Spiderman 3”. Acesta deja a batut recordul istoric de incasari in prima zi de rulare, cu 59 milioane de dolari.

La numai doua saptamani, urmeaza premiera lui “Shrek 3“, iar o saptamana mai tarziu vine al treilea film din seria “Piratii din Caraibe”.

Lista cu superfilme, succes de casa

Lansarea acestor trei sigure succese de casa ii face pe specialisti sa viseze la incasari-record anul acesta, ceea ar putea insemna cea mai profitabila vara din istorie. Ar putea fi prima oara cand vara cinematografica ar depasi patru miliarde de dolari pe teritoriul american. Recordul de pana acum este de 3,95 miliarde in 2004.

Cei mai multi spectatori s-au inregistrat in 2002, cand s-au vandut 653 milioane de bilete. Lista de superfilme ale acestei veri este continuata tot de pelicule care sunt parte a unor serii: “Harry Potter si Ordinul Pheonix“, “Ocean’s 13”, “The Bourne Ultimatum”, “Rush Hour 3” si “Evan Almighty”, urmarea lui “Bruce Almighty”, din pacate fara Jim Carey. Vor mai aparea “Simpsons. The Movie”, un nou film din seria Die Hard, cu Bruce Willis “Live free or die hard” plus saga SF “Transformers”.

20 de filme, de peste 100 milioane $

Robin Williams va lansa si el un nou film “License to wed”, la fel si Adam Sandler – “I Now Pronounce You Chuck and Larry”, in acelasi weekend cu un muzical, “Hairspray”, cu John Travolta in rol principal. Dan Fellman, directorul Departamentului distributie al Warner Bros, a estimat pentru Reuters ca aproape 20 de filme ar putea depasi 100 milioane de dolari incasari, ceea ce este unic pentru o singura vara. Media ultimilor ani a fost de 10.

Piratii din Caraibe 3

Al treilea film din seria care a cutremurat casele de bilete, cu Johnny Depp, Orlando Bloom si Keira Knightley, va spune povestea bataliei finale dintre pirati si toti cei care le stau impotriva. Producatorii promit ca acest ultim film va fi mult mai epic si mai putin parodic decat precedentele. Premiera in Romania: 25 mai.

Shrek 3

Tot al treilea din seria sa, “Shrek the Third” aduce un nou conflict, generat de iminenta moarte a regelui, socrul capcaunului verde. Asa ca Shrek trebuie sa se chinuie sa nu fie el pus rege pentru ca il intereseaza numai mlastina. In acelasi timp, Fiona si cativa servitori loiali incearca sa impiedice o lovitura de palat. Premiera in Romania: 18 mai.

Ocean’s 13

Este fara indoiala vara lui 3. Echipa condusa de George Clooney revine. Pe langa el, Brad Pitt, Matt Damon si echipa deja cunoscuta, numai ca li se alatura si Al Pacino. Care este un mafiot proprietar de cazinou care il insala pe unul dintre membrii initiali ai echipei. Mare greseala. Premiera in Romania: 22 iunie.