Monotonia a devenit o cauza alarmanta a despartirilor, chiar mai mult decat infidelitatea. Confruntati cu aceasta situatie, unul dintre sfaturile oferite de psihologi este de a sprijini proiectele individuale la nivel profesional, social si economic ale partenerului; Este o modalitate de a avea provocari diferite care mentin o energie speciala care energizeaza relatia.

Viata are doze mari de rutina si acest lucru este foarte pozitiv, deoarece ar fi un haos sa traim in ritmul improvizarii absolute. Un angajament al unui cuplu implica, de asemenea, acceptarea unei rutine. Cu toate acestea, monotonia nu este o valoare universala, dar lasa loc creativitatii pentru a putea surprinde partenerul cu gesturi si actiuni mici in fiecare zi.

Monotonia: cum sa o depasesti in doi

Problemele care nu sunt rezolvate si, evident, nu genereaza nici un impact, produc sentimente precum furie, ranchiuna, durere si resentimente; si care pot termina cu usurinta bucuria de a impartasi, facand coexistenta plictisitoare si frustranta. Se crede adesea ca intr-o situatie dificila a unui cuplu, este necesar sa se faca schimbari foarte drastice. Actiunile mici fac diferenta in sexualitate, coexistenta si comunicare, ceea ce face viata mai buna. De multe ori, nu este vorba de a face lucruri noi, ci aceleasi, dar intr-un mod diferit.

Sexualitate

Utilizati jucarii. Varietatea obiectelor erotice disponibile intr-un sex shop este vasta si multe dintre ele va pot ajuta sa readuceti pasiunea intre cearsafuri.

Alegeti o alta zona pentru a avea alte relatii intime, alta decat patul. Poate fi o alta parte a casei, in masina sau la un hotel. Folositi-va imaginatia!

Implementati noi pozitii sexuale sau jucarii, si experimentati cu simturile. Un ulei de masaj aromat pentru un masaj fierbinte este un inceput bun pentru o seara romantica. Pielea este cel mai mare organ al corpului si are multe zone erogene, care sporesc excitarea sexuala atunci cand sunt atinse cu pricepere.

Barbatii sunt foarte vizuali, asa ca puteti sa cumparati lenjerie sexy sau ce stiti ca ii place. De asemenea, puteti vizita un sex shop unde puteti gasi diverse kit-uri pentru utilizat in cuplu: lumanari parfumate, ulei pentru masaj, arome, masti, o varietate de cadouri sex shop, catuse pentru cei mai indrazneti, etc.

Coexistenta

Incurajati comunicarea: este mecanismul prin care cuplul isi exprima sentimentele si transmite informatii relevante celuilalt. Este cel mai bun mod de a rezolva problemele. Comunicarea trebuie sa fie asertiva, ca fiecare sa-si poata apara drepturile si nevoile, respectand in acelasi timp pe celalalt. Acest lucru nu inseamna intotdeauna obtinerea a ceea ce doriti.

Dati-va spatiul necesar: rezervati spatii exclusive pentru cuplu. In ciuda obligatiilor de munca, ingrijirea copiilor … trebuie sa gasim momente pentru ambii. Cand vine varsta de pensionare, se poate intampla contrariul, deoarece partenerii petrec prea mult timp impreuna. De aceea, toata lumea trebuie sa gaseasca momente pentru sine. Asta va imbogati relatia.

Desi pare contradictoriu, a face lucruri noi si stimulative separat, poate fi un bun inceput pentru a pune capat monotoniei, deoarece multe cupluri se imbina intr-unul si intra intr-un fel de simbioza, care sfarseste interesul pe care l-ati putea simti unul pentru celalalt. Pe de alta parte, daca toata lumea are independenta personala, va exista intotdeauna ceva de impartasit.

Romantism

Pregatiti o intalnire intima intr-un loc diferit de casa, fie ca este vorba de un restaurant, de o cabana sau de un hotel. Nu uitati sa decorati cu lumanari, muzica, mancarea preferata, un vin bun, flori etc.

Asociati expresiilor de afectiune un detaliu sau o surpriza. Cand spuneti “te iubesc”, de exemplu! Nu faceti acest lucru ca o rutina, adaugati un esantion de afectiune, cum ar fi sarutari, imbratisari sau chiar un mic cadou.

Fiti creativi. Utilizati tehnologia in favoarea dvs. pentru a trimite mesaje de dragoste sau ceva mai indraznet, fotografii pe care le-ati salvat sau mesaje audio etc. Mentinerea flacarii iubirii, inclusiv factorul de surpriza in zilele noastre obisnuite si incercarea de a face lucruri diferite, este o chestiune de doi.

Prin urmare, este important ca atat unul cat si celalalt, sa propuna ceva diferit pentru a-si mentine interesul si a revitaliza sentimentele. Fara indoiala, va fi o modalitate buna de a gasi noi perspective pentru a salva relatia monotona.