Inca o sedinta pozitiva pe toate pietele financiare cumuland o serie de 4 zile consecutive de crestere. Motorul acestor cresteri il reprezinta:

* rezolvarea Greciei; Conforum declaratiilor Germania va merge pe unul din plaurile de refintantare propuse de Franta

* indicele de sentiment din zona Chicago a venit peste asteptari. Acest indice este de fapt un fel de sondaj de opinie in randul managerilor din zona Chicago

* zvonuri despre o posibila intelegere privind ridicarea plafonului de indatorare a SUA. America are un plafon constitutional al nivelului maxim de datorie, pe care l-a atins pe fondul cresterii deficitului. In conditiile in care administratia Obama nu intentioneaza sa reduca cheltuielile, singura solutie este ridicarea plafonului datoriei publice.

SPY (ETF SP500)

A 4-a zi de crestere puternica pentru indicele American. Sunt de acord ca fundamental piata arata mult mai “bine” acum , dupa acordul cu Grecia, insa din punct de vedere tehnic suntem supracumparati, mai ales ca s-a depasit un prag foarte important: 130. Recomandarea este de a astepta o corectie, ce are mari sanse sa se produca, dupa care pozitii long.

BVB

BET-XT

Pe termen scurt am reusit foarte putin sa inrerupem miscarea descendenta. Si la noi sunt sanse mai mari de corectie, insa in acest caz recomandarea este de a cumpara, pentru ca zona 500 are toate sansele sa fie minum anul acesta.