“Trezirea” face parte din seria Jurnalele vampirilor. Am inceput sa citesc acest prim volum, dupa ce am vizionat cateva episoade din serialul ce a fost adaptat dupa serie. Desigur, probabil mulți dintre voi ați auzit de el, The Vampire Diaries, ce a facut furori si este cunoscut in continuare.

Povestea mi se parea interesanta și eram și mai curioasa de carte dupa ce am aflat ca autoarea a scris-o in 1991. Cred ca nu aveam multe așteptari din partea ei, avand in vedere perioada in care a fost scrisa ci doar curiozitatea m-a impins sa o citesc. Ei bine, am fost placut surprinsa cand mi-am dat seama ca L.J.Smith a creat ceva foarte special și total diferit fața de lecturile normale din acea perioada. 

Deși traiesc cu un principiu “cartea bate filmul”, aici nu cred ca as putea sa zic la fel. Nu spun ca serialul este mai bun, spun doar ca deși acesta a fost adaptat dupa carțile lui L.J.Smith, in afara de triunghiul amoros format din doi frați vampiri si dragostea lor pentru aceeași adoleșcenta ce seamana izbitor de mult cu o alta femeie din trecutul lor, totul este diferit. 

Primul volum al seriei este mai mult o introducere, fara acțiune intensa si intamplari memorabile. Ne este prezentata viața Elenei Gilbert in orașelul Fell’s Church. Aceasta și-a pierdut parinții intr-un tragic accident de mașina. Ea ar face orice ca lumea sa nu o mai vada vulnerabila și avandu-le alaturi pe Bonnie și Meredith langa ea devine mai puternica. Cu toate acestea schimbari importante se petrec și in viețile lor.

Pe parcursul romanului, Bonnie iși dezvolta anumite puteri ce i-au fost necunoscute pana in prezent, iar pe langa toate acestea in scena iși face apariția unul dintre frații Salvatore. Stefan, cel care ii va fura inima Elenei nu este ceea ce pare, iar cei din oraș vor observa lucrul acesta cand niște crime misterioase se vor petrece in liniștitul orasel. 

Dupa cum am spus, acțiunea devine mai alerta spre finalul romanului, iar toți vor ramane surprinși de rasturnarea situației.