“Verde de Smarald” este ultimul volum din triologia “Culorile dragostei” și inchide cu succes povestea celor doi calatori in timp Gwendolyn și Gideon.  

Aceasta carte a fost plina de acțiune, ni s-au dezvaluit misterele care invaluiau seria inca de la bun inceput, și am aflat mai multe despre istoria acestor calatorii in timp.  

 Nu-mi puteam imagina un altfel de sfarșit, autoarea ne-a oferit pe langa acțiune antrenanta, o poveste de iubire mult mai complexa intre Gideon și Gwendolyn. In plus, am avut parte de multe calatorii in timp, multe evenimente, multe enigme rezolvate și multe detalii istorice care ne-au ajutat sa ne formam idei despre anumite epoci in care au aterizat cele doua personaje principale.

 Nici nu știu de unde aș putea sa incep, daca in cele doua volume anterioare am avut parte de acțiune, amuzament, dragoste și gelozie, in acest ultim volum, povestea a explodat la propriu și ne-a lasat in suspans pana la ultima fila a carții.  

 Sunt scoase la iveala toate secretele Contelui de Saint Germain, astfel incat la final avem realmente un șoc, iar pe langa asta ne sunt dezvaluite treptat legaturile dintre personajele carții și secretul Rubinului care va fii unul zguduitor.  

 Increderea se va pierde treptat, iar Gwendolyn, va trebui sa aleaga in cine sa aiba incredere și sa faca fața pericolului constant care o pandește din umbra.  

 De asemenea, vom descoperi și o alta fața a lui Gideon și vom vedea sacrificiile facute de el pentru a o ține pe Gwendolyn in viața. In plus, Lucy și Paul iși vor face apariția mai mult in povestea, dar și cu motivul care i-a dus la furarea cronografului.  

 Personajul care a reușit sa indulceasca atmosfera in momentele critice, a fost desigur Xemerius, de care am avut parte mai mult in cartea a treia. Chiar și in situatile disperate el reușea sa scoata doua, trei perle facand cititorul sa zambeasca in momentele rele. 

 Seria este una care reușește sa captiveze orice cititor, cuprinzand istorie imbinata cu supranatural, alaturi de o poveste de dragoste. Personajele au fost foarte reale,complexe, mi-au dat acest sentiment inca de la inceput, avand parți bune și rele pe care le-am indragit pana in ultima clipa. Mi-aș fi dorit sa fie continuata povestea cu inca cateva volume pentru a mai reuși sa ma bucur de lumea creata de Kerstin Gier, din care nu-mi doream sa ies.